Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka baletki

Ciastka baletki

Autor:

Przepisów i artykułów: 217 Ocena: 5617

Dodano:

Odsłon: 4081

Ciasteczka wielu z Was zapewne kojarzą się z dzieciństwem i słusznie. Można je z powodzeniem upiec w domu.

Składniki

  • -3 jajka -4 łyżki cukru
  • -łyżeczka cukru waniliowego -0,5 szkl mąki pszennej tortowej
  • DODATKOWO -dowolny dżem lub powidła-gęste -mak do posypania ciastek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żółtka oddzielamy od białek.

    Białka ubijamy na sztywno,następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy-miksujemy chwilę do rozpuszczenia się cukru-dodajemy żółtka i przesianą mąkę-mieszamy delikatnie do połączenia się składników.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy niewielkie ciasteczka (szprycą z okrągłą końcówką) Posypujemy je makiem.

  2. Pieczemy na złoty kolor w temp 180 stopni.Ostudzone ciasteczka przekładamy dżemem lub powidłami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 10 stycznia 2018 Zawsze mi bardzo smakowały:)Dzięki za przypomnienie:)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 stycznia 2018 Oooo, to jest "coś" dla nas :D
Takie ciacha, to możemy robić nawet codziennie.
Proste szybkie, smaczne i nie ma "tysiąca" składników ;)
PYCHA :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń