Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Ciastka francuskie z jabłkami"

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 średnie jabłka
  • 1 cytryna
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej
  • pół szklanki wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka umyj, obierz, wydrąż środki i pokrój. Zmiksuj je blenderem. Dodaj cynamon i cukier waniliowy (3/4 opakowania).

  2. Skrobię ziemniaczaną wsyp do wody, wlej sok z cytryny i wymieszaj.

  3. Mus jabłkowy podgrzej w rondelku i cały czas mieszając, dolej skrobię. Gdy zgęstnieje, odstaw, by ostygł.

  4. Ciasto francuskie pokrój na prostokąty. Nałóż na każdy kawałek łyżkę musu i zlep brzegi.

  5. Posyp ciastka resztą cukru waniliowego i piecz 20 minut w rozgrzanym piekarniku.

  6. Przepis nadesłała: Katarzyna Łuczak

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń