Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z rabarbarem i kremowym serkiem

Ciastka francuskie z rabarbarem i kremowym serkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 1564

Dodano:

Odsłon: 2383

szybki smakołyk

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 łodygi rabarbaru, polecam taki czerwony jest słodszy
  • pół opakowania serka śmietankowego ALMETTE lub tego typu.
  • 3 łyżki cukru
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar kroimy w kostkę. Serek śmietankowy miksujemy z cukrem i żółtkiem.
    Rozwijamy schłodzone ciasto francuskie. wycinamy kształty, koła, kwadraty lub trójkąty. Ważne, żeby były takie same. Wykładamy na ciasto łyżeczkę serka, następnie rabarbar. Przykrywamy drugim takim samym kształtem ( z wyciętym krzyżykiem). Dociskamy widelcem brzegi. Smarujemy białkiem i wkładamy do pieca na około 12 min. Pieczemy w temperaturze 200 stopni. Wydłuż czas pieczenia jeśli jest taka potrzeba, ciastka mają być złote.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń