Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami

Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 287

Dodano:

Odsłon: 212

Błyskawiczne w przygotowaniu francuskie ciastka. Smakują identycznie jak te z cukierni. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. W szybki sposób możemy cieszyć się czymś słodkim do kawy.

Składniki

  • 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g)
  • 250 g półtłustego twarogu
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 2 łyżki budyniu śmietankowego
  • 1 jajko
  • 3 połówki brzoskwiń z puszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie dzielimy na 6 kwadratów. Twaróg miksujemy z cukrem, całym jajkiem i budyniem śmietankowym. Masę rozsmarowujemy na każdym kwadracie, zostawiamy wolny brzeg (aby łatwo skleić ciasto). Na masie twarogowej układamy po kilka plasterków brzoskwiń. Każdy kwadrat składamy w trójkąt. Brzegi dociskamy widelcem, wierzch ciastka nacinamy ostrym nożem. Ciasta pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym do 200*C piekarniku. Pieczemy przez 20 minut. Musimy obserwować czy ciastka są już rumiane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń