Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka i muffiny z oliwą z oliwek

Ciastka i muffiny z oliwą z oliwek

Autor: ABITETOEAT

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 294

Dodano: 27.11.2012

Odsłon: 1235

Niewiele osób wie, że oliwy z oliwek można używać jako substytut masła i margaryny, również do pieczenia ciast, ciastek i muffinów. Ma ona bowiem takie właściwości, że pali się w niższych niż inne oleje stopniach bo nawet w 225°C. Mój konkurs dla Was to kulinarne wyzwanie na słodkie ciasteczka i muffiny z użyciem oliwy z oliwek. Konkurs potrwa dwa tygodnie, regulamin znajdziecie poniżej ale najważniejsze są nagrody!

Składniki

  • Oliwa z oliwek Bartolli
  • Oliwa z oliwek Carbonel
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zapraszam Was po szczegóły na: http://abitepl.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-oliwami-bertolli-i-carbonel.html

  2. 1 miejsce: 500 ml oliwy z oliwek Carbonell Extra Virgine, 500 ml oliwy z oliwek Bertolli Extra Vergine, 500 ml oliwy z oliwek Bertolli Delicata 2 miejsce: 500 ml oliwy z oliwek Carbonell Extra Virgine, 250 ml oliwy z oliwek Bertolli Extra Vergine, 500 ml oliwy z oliwek Bertolli Delicata 3 miejsce: 500 ml oliwy z oliwek Carbonell Extra Virgine, 500 ml oliwy z oliwek Bertolli Extra Vergine

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń