Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciastka kruche z żurawinami

Przepis dnia 2010-05-31
Ciastka kruche z żurawinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 220

Dodano:

Odsłon: 10540

Szybkie, tanie i bardzo, bardzo, bardzo smaczne! I te żurawiny, takie winne.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem an gładko. Dodać mleko..Mąkę, proszek, budyn i cukier waniliowy przesiać i wymieszać razem. Następnie powoli dosypywać suche składniki do masy.

  2. Ponieważ masa wychodzi dość lepka, włożyć na chwilkę do lodówki lub zamrażalki i poczekać aż bedzie twarda. Po chwili, wyciagnąć, formować w dłoniach małe kuleczki <jak orzechy> . Po środku zrobić wgłębienie na marmolade. Najlepiej użyć łyżki drewnianej, bo ma cienką koncówkę. Zagłębienia uzupełniać żurawinami.

  3. Piec ok 15-20 min w 180, az się lekko zarumienią, nie mogą być brązowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monia32 23 maja 2011 Ciasteczka super,zaawsze robiłam z kleikiem ryzowym, ale te sa o niebo lepsze:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma82 27 października 2010 Właśnie co z tą mąką-wyglądają smakowicie i mam zamiar zrobić na weekend:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska222 27 października 2010 Przychylam się do pytania poprzedniczki o ilość mąki??????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betimoll 27 października 2010 Czy w składnikach nie brakuje przypadkiem mąki lub kleiku ryżokego? Robię podobne ciasteczka,ale do nich zamiast maki dodaje się kleik ryżowy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń