Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i baaaardzo sycące :) NIE jest to mój własny przepis, lecz znalazłam go w gazecie. Bardzo mi się spodobał a co więcej te ciastka robi się szybko i przepis jest prościutki.
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 929
Składniki
Do miski wsypać cukier zwykły i wanilinowy, dodać jajka i zmiksować, następnie rozpuścić masło (ostudzić!) i wlać do zmiksowanej masy.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powoli wsypywać do miski ale już nie mieszać mikserem bo ta masa robi się bardzo kleista i gęsta :)
Następnie drobno pokrojoną czekoladę i połamane płatki dodać do masy i wymieszać (ja ich nie połamałam i przez to dość długo je się żuło, ale jak kto lubi :] ).
Na blachę położyć papier do pieczenia i posmarować olejem. Następnie za pomocą dwóch łyżek formułować średniej wielkości kulki a potem kładąc na pergaminie spłaszczać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec 20-30 minut.