Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka do kawy.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1293
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 348
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1293
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 348
Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajko wybijamy do naczynia i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy jabłka. Mieszamy. Następnie dodajemy płatki, miód, olej oraz cynamon. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Masę odstawiamy na 20 minut.
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Ciasteczka pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.