Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na dobry pierniczek do kawy.
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1336
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 232
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1336
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5136
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 232
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 316
Składniki
Wykonanie: Kawę zaparzyć, wlać miód i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku wlać wystudzony miód z kawą. Wsypać mąkę z sodą, dodać sztywno ubitą pianę z białek, lekko wymieszać i wsypać orzechy lecz nie koniecznie. Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem i piec w temperaturze 170 stopni przez 30 minut. W międzyczasie ugotować syrop z cukrami i wodą- odstawić dodać sok z cytryny . Gdy zacznie gęstnieć dodać masło, kakao, rozetrzeć na gładką masę i posmarować upieczony przestudzony piernik. Następnie wycinać foremką serca , kroić na pół ,smarować powidłem i zlepiać . Można dodatkowo ozdobić np. pisakami żelowymi, a pozostały piernik fantazyjnie drobno pokroić i wykorzystać do kawy.