Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka wiśniowo-czekoladowe

Ciastka wiśniowo-czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 515

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Ciastka wiśniowo-czekoladowe"

Składniki

  • 100 g mrożonych lub 150 g świeżych wiśni trochę oleju
  • 200 g miękkiego masła 150 g cukru
  • 1 łyżka soku cytrynowego 4 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 50 g gorzkiej czekolady
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wiśnie rozmroź, osącz lub jeśli są świeże, umyj, wydryluj, osącz. Słoiki posmaruj olejem. Piekarnik rozgrzej do 175°C. Masło utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny. Gdy masa będzie puszysta, kolejno wbijaj jajka. Dosyp mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj.

  2. Czekoladę posiekaj i razem z wiśniami dodaj do ciasta. Wymieszaj. Dalej postępuj jak w przepisie na ciastka jagodowe.

    Źródło: Twój Styl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń