Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gumisiowe cistka :-) dla małych milusińskich i nie tylko :-) łatwe w przygotowaniu, pyszne i zabawnie wyglądające :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stół. Masło pokrojone na małe kawałki dodać do mąki i rozetrzeć palcami tak, żeby powstały drobne grudki. Pośrodku uformować wgłębienie. Wbić do niego jajka i wsypać cukier puder. Mieszać do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto zagniatać, aż stanie się gładkie. Uformować kulę i wstawić ją do lodówki na co najmniej godzinę Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na grubość 4-5 mm. Wycinać krążki. W połowie krążków wyciąć mniejsze kółka lub inne kształty. Zlepiać jedne z drugimi (tzn. pełne kółka z kółkami z dziurką). Ciastka piec w temperaturze 200°C, aż się delikatnie zarumienią (ok.10min). Pozostawić do ostygnięcia. W tym czasie rozpuścić galaretki, każdą w 1 szkl. wody. Kiedy zacznie gęstnieć wypełniać nią dziurki w ciastkach. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki. Smacznego :-)