Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka z nadzieniem budyniowym

Ciastka z nadzieniem budyniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3011

Dodano:

Odsłon: 6405

Kolejny przepis na ciacha z uniwersalnego ciasta francuskiego

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie
  • 1 budyń
  • brzoskwinie z puszki (połówki)
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto standardowo kroimy na duże kwadraty.

  2. Budyń przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, ale umniejszamy proporcje mleka, tak aby budyń był bardzo gęsty.

  3. Ugotowany i przestudzony lekko budyń nakładamy na kwadrat ciasta, na to kładziemy połówkę brzoskwini i zawijamy narożniki:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 10 kwietnia 2011 Sierotka ze mnie:) Oczywiście, że pieczemy w piekarniku, nie dłużej niż 15minut, w 180 stopniach:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

myszkapoolna 09 kwietnia 2011 i jemy surowe heheheh !!? jak długo pieczemy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń