Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastka z nasionami chia"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1046
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, solą, cukrem pudrem i nasionami chia (możesz je zastąpić makiem lub sezamem). Dodaj masło, żółtka, olej oraz ekstrakt waniliowy, zagnieć jednolite ciasto.
Porcje ciasta nakładaj do maszynki do wyciskania ciastek. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj ciasteczka. Jeśli nie masz maszynki, formuj z ciasta kulki, układaj je na blaszce i spłaszczaj ręką. Włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz ok. 15 minut w 180oC.Źródło: Chwila dla Ciebie