Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastko tiramisu"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32509
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 426
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32509
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 426
Składniki
Żółtka utrzyj z 10 dag cukru. Wsyp obie mąki i proszek. Domieszaj ubite białka. Ciasto przelej do blachy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 40 minut w 175°C. Wystudź.
Biszkopt przetnij na 3 blaty. Dwa z nich przełóż marmoladą, ułóż na spodzie blachy. Oba sery połącz z 10 dag cukru i 30 ml likieru. Dodaj ubitą śmietanę. Żelatynę namocz i rozpuść. Połowę masy połącz z 1/2 żelatyny. Rozsmaruj na spodzie. Schładzaj godzinę.
Pozostały likier wymieszaj z kawą i resztą cukru. Na stężałej masie połóż trzeci biszkopt. Skrop ponczem. Resztę masy połącz z pozostałą żelatyną. Wyłóż na ciasto. Schładzaj 3 godziny. Oprósz kakao.Źródło: Naj