Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciastko z truskawkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Cukier utrzyj z żółtkami, dodaj margarynę, mąkę oraz ubite białka. Ciasto podziel na dwie części, do jednej dosyp kakao. Wlej je do brytfanki warstwami i wstaw na pół godziny do gorącego piekarnika.
Budyń wymieszaj z mlekiem i ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pół kostki masła utrzyj z dwoma żółtkami, włóż do ostudzonego budyniu i ubij na puszystą masę.
Na gotowym placku ułóż pokrojone truskawki, po czym zalej je kremem. Wierzch można posypać startą gorzką czekoladą i udekorować resztą owoców.
Czas: 60 min, 1 porcja = 310 kcal.Źródło: Kurier TV