Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciastko ze szklaneczki"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4781
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 217
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4781
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 217
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbij jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy maślanej. Dolej mleko. Dobrze utrzyj całość mikserem.
Posmaruj tłuszczem 4 słoiki ze szklaną przykrywką.Przygotowane ciasto rozdziel, jedną część wymieszaj z kakao. Do przygotowanych słoików nałóż na przemian porcje jasnego i ciemnego ciasta. Przykryj.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 45 minut. Ciasto wystudź. Ostrożnie wyjmij ze słoików. Udekoruj wiórkami z białej oraz gorzkiej czekolady.
ok. 1 godziny i 15 minut . 1 porcja ok. 300 kcal.Źródło: Tina