Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto a’la sernik

Ciasto ala sernik

Autor: pauqa122

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 06.02.2012

Odsłon: 5194

Temperatura piekarnika: 160-180 stopni C Czas pieczenia: 1h

Składniki

  • kasia
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 Kasia 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  2. Masa 4 śmietany po 400 ml 18% lub 3 po 500 ml 2 budynie śmietankowe 5 białek 1,5 szklanki cukru Olejek wg gustu

  3. Jak zrobić Składniki na ciasto połączyć, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części: większą i mniejszą. Większa wylepić formę a mniejszą zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. Masa: śmietanę ubić mikserem, wsypać budynie i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier. Wymieszać ze śmietaną. Masę wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażarki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń