Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z cynamonem i kakao oraz pokrojonymi w kostkę jabłkami. Niektórzy dają pokrojone orzechy, ja je zastąpiłam suszoną żurawiną. Dodam jeszcze, że ciasto jest bardzo szybkie i łatwe do zrobienia.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 30
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 115
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 30
Składniki
Jabłka kroimy w kostkę. Żurawinę przelewamy wrzątkiem i odsączamy na sitku. Jajka ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Wlewamy olej. Mąkę, proszek, sodę, kakao i cynamon przesiewamy. Dodajemy powoli do masy jajecznej i ubijamy tylko do połączenia składników. Na końcu dodałam jabłka oraz żurawinę i wymieszałam szpatułką. Ciasto wylewamy na tortownicę o śr. 26 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w 180 st. C do suchego patyczka. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)