Do góry

Desery Przepis na:

ciasto babkowe z budyniem i jabłkami

ciasto babkowe z budyniem i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 799

Dodano:

Odsłon: 24747

ciasto ukręcane jak na babkę, przełożone budyniem i prażonymi jabłkami

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka, przesianą mąkę, mąkę kartoflaną, śmietanę i proszek. Utrzeć na jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część wyłożyć na blachę. Na to ciasto ułożyć jabłka prażone. Ugotować budyń (bez cukru), gorący wyłożyć na blachę z ciastem i musem jabłkowym. Do pozostałej części ciasta dodać ocet i olej, wymieszać, wyłożyć na budyń. Piec ooło 55-60 minut w temp. 180 stopni. Zimne wstawić do lodówki. Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń