Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bananowe z gruszką, idealne na podwieczorek. Pysznie smakuje i pachnie cynamonem. Bardzo polecam :)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 454
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32637
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 118
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 454
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32637
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 118
Składniki
Ciasto: Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier, dodajemy banany pokrojone na mniejsze kawałki i miksujemy na jednolitą masę. Następnie wlewamy olej i chwilę miksujemy. Wsypujemy mąkę, płatki, cynamon i proszek do pieczenia, miksujemy na gładkie ciasto.
Do pieczenia: Gruszki myjemy i osuszamy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki, każdy kawałek nacinamy nożem i skrapiamy sokiem z cytryny. Foremkę o wymiarach około 7cm x 30 cm x 8 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy do niej ciasto, a na wierzchu układamy gruszki.
Pieczenie: Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 50 minut. Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy.
Podanie: Gotowe ciasto kroimy w plasterki i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Foremka o wymiarach około 7cm x 30 cm x 8 cm. Ciasto można pokroić na 12 plasterków. Gruszki najlepiej twarde.