Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuchom :)
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 149
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13100
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 71
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 149
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13100
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 71
Składniki
4 banany miksujemy. Pozostałe odkładamy do dekoracji. Keksówkę wykładamy folią spożywczą i na dnie układamy biszkopty. Biały ser miksujemy z cukrem i łączymy z masą bananową.
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ok. 2/3 wlewamy do masy bananowej. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Najlepiej przelać najpierw niewielką ilość i dać do lodówki, aby masa stężała i dopiero wlać resztę. W ten sposób biszkopty pozostaną na dnie :)
Na stężona masę poukładać plasterki bananów i zlać pozostałą galaretką. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto wyjąć z keksówki i "odczepić' folię. Smacznego!