Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bananowe z keksówki

Ciasto bananowe z keksówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 437 Ocena: 4461

Dodano:

Odsłon: 9691

Czasem wystarczy tylko kilka składników, by sprawić radość największym łasuchom :)

Składniki

  • ser biały 120 g
  • cukier puder 50 g
  • banan 5-6 szt
  • galaretka agrestowa 3 szt
  • biszkopty okrągłe 12-15 szt
  • gorąca woda 900 ml
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 4 banany miksujemy. Pozostałe odkładamy do dekoracji. Keksówkę wykładamy folią spożywczą i na dnie układamy biszkopty. Biały ser miksujemy z cukrem i łączymy z masą bananową.

  2. Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Ok. 2/3 wlewamy do masy bananowej. Gotową masę przelewamy na biszkopty. Najlepiej przelać najpierw niewielką ilość i dać do lodówki, aby masa stężała i dopiero wlać resztę. W ten sposób biszkopty pozostaną na dnie :)

  3. Na stężona masę poukładać plasterki bananów i zlać pozostałą galaretką. Schować do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem ciasto wyjąć z keksówki i "odczepić' folię.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń