Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam się na bananowej chmurce (przepis krążący w necie od jakiegoś czasu) ale zmieniłam ciasto na spodzie bo tamto wydawało mi się zbyt twarde. A bezę po upieczeniu połamałam na drobne kawałki i posypałam zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 658
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 35
Smak wiosny!
Odsłon: 683
Polecam.
Odsłon: 253
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 658
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 35
Składniki
Zagnieść, schłodzić w lodówce przez godzinę. Rozwałkować i wyłożyć na blachę o wymiarach:35/25cm. Podpiec przez 15 minut w tem. 180 stopni. Galaretki rozrobić w wodzie i odstawić by lekko stężały Na podpieczonym cieście ułożyć obrane banany (całe). ;Między banany wcisnąć pokrojone ananasy. Zalać galaretką. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i serkiem. Można dodać śmietan- fix . Wyłożyć na galaretkę. Ubić białka, dodać cukier, mąkę ziemniaczaną i kakao. Suszyć przez godzinę w tem. 140 stopni. Po upieczeniu-połamać i ułożyć na bitej śmietanie Zrumienione płatki migdałowe- rozsypać na cieście. Schłodzić.