Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bananowo-czekoladowe - bez miksera, w 15 minut

Ciasto bananowo-czekoladowe - bez miksera, w 15 minut

Autor:

Przepisów i artykułów: 443 Ocena: 7834

Dodano:

Odsłon: 19662

Ciasto idealne - mocno czekoladowe, wilgotne a do jego zrobienia możemy wykorzystać banany, które zbyt mocno dojrzały i na które nie mamy już ochoty:). Do tego zrobimy je w 15 minut, bez użycia miksera!

Składniki

  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 125g masła
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 150g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50g mlecznej czekolady i wiórki kokosowe
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło rozpuszczamy w garnku, zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną czekoladę. Mieszamy aż się rozpuści. Dodajemy cukier, rozgniecione widelcem banany. Odstawiamy na chwilę by masa przestygła.

  2. Do masy dodajemy jajka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką do połączenia składników.

  3. Masę przelewamy do keksówki (długość 25cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Po upieczeniu studzimy, polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą, posypujemy czekoladowymi wiórkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń