Do góry

Desery Przepis na:

ciasto Beaty

ciasto Beaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 132

Dodano:

Odsłon: 26445

Pyszne ciasto.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia.

  2. MASA POMARAŃCZOWA: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Pomarancze obrac i pokroic w kawałki. Wodę zagotować z cukrem, dodać przygotowane jabłka oraz pomarańcze, wymieszać i gotować do lekkiego zagestnienia. Nastepnie wysypać galaretkę i bardzo dokładnie wymieszać,aby galaretka całkowicie sie rozpuściła. Tak przygotowaną masę odstawić do wystygnięcia a następnie wstawić do lodówki, by dobrze zastygła.

  3. MASA BUDYNIOWA Z mleka mąki cukru ugotować budyń ostudzić utrzeć margarynę połączyć z budyniem.

  4. PRZEŁOŻENIE CIASTA: polowa biszkoptu-polowa masy budyniowej-masa pomarańczowa- druga polowa masy budyniowej-druga polowa biszkoptu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń