Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bez pieczenia

Ciasto bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 411 Ocena: 4797

Dodano:

Odsłon: 3040

W jego skład wchodzą trzy rodzaje orzechów. Jest smaczne :)

Składniki

  • składniki na spód;
  • 200 g. daktyli
  • 150 g. orzechów włoskich
  • masa jasna;
  • 250 ml. smietanki 30 %, 250 g. serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru, 50 g. zmielonych orzechów laskowych.
  • masa różowa;
  • 200 g. malin, kilka jeżyn
  • galaretka czerwona+100 ml. wrzątku, 50 g. orzechów nerkowca.
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. spód, przygotowanie;

    Daktyle należy dzień wcześniej zalać szklanką wody. Na drugi dzień wodę odlać i nożem zmiażdżyć daktyle. Dodać drobno posiekane orzechy włoskie.
    Masę wyłożyć na dno blachy. Umieścić w lodówce.

    Jasna masa przygotowanie;

    Śmietankę zmiksować na sztywno. Dodać cukier i serek mascarpone. Z powstałej masy odłożyć trzy łyżki, ponieważ będziemy potrzebowali jej do masy różowej.
    Wtedy dopiero dodajemy zmielone orzechy laskowe.
    Masę wykładamy na część daktylową.

    Masa rózowa przygotowanie;

    Maliny i jeżyny przecieramy przes sitko, aby pozbyć się pestek. Wlewamy zimną galaretkę,
    odłożone trzy łyżki białej masy, oraz drobno posiekane nerkowce.
    Mase różową wylewamy na jasną.
    Dekorujemy malinami.
    Ciasto umieszczamy w lodówce na dwie godziny.

    Tortownica o śr. 24 cm, wyłożona w całości papierem do pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń