Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bez pieczenia z amarantusem

Ciasto bez pieczenia z amarantusem

Autor:

Przepisów i artykułów: 481 Ocena: 5877

Dodano:

Odsłon: 27633

Przepis na to ciasto jest bardzo mało pracochłonny i szybki w wykonaniu. Wystarczy 20 minut, aby delektować się pysznymi kawałkami.

Składniki

  • 500 ml. śmietanki 30 %
  • 250 g. serka mascarpone
  • paczka słonych krakersów 180 g.
  • 2 białe czekolady
  • 1 gorzka i 1/2 mlecznej
  • 3 szklanki amarantusa
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dno blachy wyłożyć krakersami

    Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.
    250 ml śmietanki zmiksować na sztywno, do ubitej śmietanki dodać serek mascarpone i miksować na najniższych obrotach. Na koniec wlać ostudzoną białą czekoladę. Do tak przygotowanej masy wsypać 2 i 1/2 szklanki amarantusa.

    Masę wyłożyć na krakersy.

    Ponownie pookładać na wierzchu krakersy.

    Czekoladę gorzką i połowę mlecznej rozpuścić w kąpieli wodnej. Zmiksować resztę śmietanki 30% i do ubitej wlać ostudzoną, rozpuszczoną czekoladę.

    Ciemną masą posmarować krakersy i posypać resztą amarantusa.

    Składniki na blachę o wymiarach 25/25;

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń