Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biszkoptowe z borówką amerykańska

Ciasto biszkoptowe z borówką amerykańska

Autor:

Przepisów i artykułów: 425 Ocena: 12355

Dodano:

Odsłon: 4421

Puszyste, delikatne ciasto biszkoptowe połączone ze słodkimi borówkami amerykańskimi. Szybkie, proste, idealne na co dzień i od święta.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 5 jajek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kostka margaryny
  • miseczka borówek amerykańskich
  • cukier puder (niekoniecznie)
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Margarynę roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy białka na sztywna piane. Do ubitych białek dodajemy żółtka, cukier i cukier waniliowy. Ubijamy mikserem przez kilka minut.

  2. Do białek dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksujemy.

  3. Na końcu dodajemy roztopioną margarynę. Wszystko miksujemy do połączenia się masy z margaryną.

  4. Ciasto w wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na cieście układamy umyte i osuszone borówki.

  5. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 45-50 minut. Upieczone ciasto studzimy na kratce.

  6. Można obsypać je przed podaniem cukrem pudrem. Smacznego !!!

  7. ;-D

  8. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń