Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo-truskawkowym.

Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo-truskawkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 727 Ocena: 13699

Dodano:

Odsłon: 2807

Winne i rozpływające się w ustach ciasto. Bardzo szybkie do zrobienia.Serdecznie Wam polecam:)

Składniki

  • truskawki 700g
  • truskawki 1/2 l do zblendowania
  • 2 budynie waniliowe z cukrem
  • mleko 2 % 600ml
  • kostka masła
  • okrągłe biszkopty 200-210g
  • 2 galaretki truskawkowe
  • wrzątek 700ml
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować budynie ,do ciepłych dać kostkę masła i miksować do jego rozpuszczenia.

    Do letniej masy dodać zblendowane truskawki i zmiksować.

  2. Spód tortownicy 25/25 cm wyłożyć folią aluminiową,na to dać biszkopty.

    Wlać połowę kremu truskawkowego.
    Położyć drugą warstwę biszkoptów i resztę kremu.Krem dobrze rozprowadzić by nie było małych dziurek ,bo galaretka może wypłynąć.

    Włożyć do lodówki by ciasto nam stężało.

  3. Na zimne ciasto ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką.
    Dać do lodówki.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń