Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Ciasto biszkoptowe z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 450

Dodano:

Odsłon: 4578

Jeśli najdzie Was ochota na coś słodkiego, to polecam szybkie ciasto biszkoptowe. Możecie je zrobić z dowolnymi owocami. Owoce opadną na dno, bo ciasto jest delikatne, ale to w niczym nie przeszkadza.

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 5 łyżek oleju
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Dodatkowo:
  • truskawki, lub inne owoce
  • cukier puder do posypania ciasta
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć i usunąć szypułki.
    Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Wlać olej i wymieszać.
    Następnie wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować przez chwilę,
    na wolnych obrotach miksera. Następnie przemieszać łyżką.
    Gotowe ciasto, przełożyć do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na wierzch ciasta wyłożyć truskawki.

  2. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec 45-50 minut.

    Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń