Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto bounty"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35880
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 257
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 293
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35880
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 141
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 257
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 293
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę. Ubijając, dodaję cukier, po jednym żółtku, mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.
Tortownicę (śr. 26 cm) wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto i piekę w temp. 170oC 30 min. Studzę. Kroję na pół.
Zagotowuję 2 i 1/2 szkl. mleka z cukrem. Wsypuję wiórki kokosowe, gotuję na średnim ogniu ok. 20 min. Dodaję masło. Resztę mleka mieszam z budyniem i dodaję do gotującej się masy kokosowej. Mieszam, studzę.
Masę wykładam na blat ciasta, przykrywam drugim blatem. Polewam roztopioną czekoladą. Dekoruję chipsami kokosowymi.
80 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1,10 zł • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie