Do góry

Desery Przepis na:

ciasto brzoskwiniowo-budyniowe

ciasto brzoskwiniowo-budyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 781

Dodano:

Odsłon: 19107

Mega wielkie brzoskwiniowo - budyniowo-galaretkowe ciasto z "dodatkiem" biszkoptu

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować 6 szklanek wody z cukrem pudrem. w Pozostałych 2 szklankach wody wymieszać sypkie budynie i galaretki. Wlać do gotującej się wody z cukrem pudrem. Podgotować na jednolitą masę. Do jeszcze gorącej masy dodawać pokrojone na kawałki 2 kostki masła i mieszać aż do jego rozpuszczenia się. Poczekać aż zrobi się ciepłe. W tym czasie odsączyć z zalewy brzoskwinie i pokroić w kosteczkę. Dodać owoce do ciepłej masy i wymieszać. Całą masę, jeszcze ciepłą wyłożyć na nasączony sokiem z brzoskwiń biszkopt.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aniatereska90 18 lipca 2010 lubię bardzo brzoskwinie, więc muszę spróbować te ciasto :) ten brzoskwiniowy kolor mnie kusi :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokalala 06 maja 2010 galaretkę i budynie miesza się w zimnej wodzie. , jak się wleje to później do goracej, to się wyklaruje. na początku, jak ciepłe ciasto leje się na blachę , to nie jest zbyt gęste, ale jak ostygnie to robi sie OK podgotuj si

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokalala 06 maja 2010 tak. robiłam razem w jenym kubaszku i w zimnej wodzie. Jak się wleje do gotującej, to sie wtedy ładnie wyklaruje. Na początku masa nie jest zbyt gęsta jak sie ją leje na ciasto, ale jak ostygnie to zimna jest OK.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dosia78 06 maja 2010 małe pytanko:) czy galaretkę i budynie razem w ZIMNEJ wodzie rozmieszać, chyba żelatyna sie nie rozpuści:) czekam na info na weekend upiekę ten wypas:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dosia78 06 maja 2010 małe pytanko:) czy galaretki rozmieszć w zimnej wodzie razem z budyniem??? bo to się chyba żelatyna się nie rozpuści??? Ciemna masa ze mnie w tej sprawie;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kokalala 03 maja 2010 ciacho na imprezie poszło "na pniu". na mniejszą blachę daję połowę porcji. Podobnie można wykorzystać truskawki, tylko wtedy biorę galaretkę truskawkową i budynie wiśniowe lub też śmietankowe. pozdrawiam i zcze smacznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Befado 02 maja 2010 Musi być rewelacyjne,wypróbuję go jak najszybciej : )

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Cynamonek 28 kwietnia 2010 Lubię takie owocowe ciasta, więc ten przepis wypróbuję jak najszybciej :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń