Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

Ciasto brzoskwiniowo-kokosowe

Autor: azymut5

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 143

Dodano: 31.05.2010

Odsłon: 11938

smaczne jeśli ktoś lubi kokos.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie biszkoptu: Ubić pianę z 6 białek, dodać cukier (12dag) i dalej ubijając dodać po jednym żółtku (6 szt.). Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia (mieszając łyżką). Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem. Upiec na złoty kolor.

  2. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kostkę, wyłożyć na upieczony biszkopt. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą do 1 litra i ugotować budyń z 3 budyni śmietankowych. Gorący wyłożyć na brzoskwinie.

  3. Wykonanie masy kokosowej: Rozpuścić masło z cukrem (18 dag), dodać kokos oraz 3 całe jajka i sok z 1/2 cytryny (dokładnie wymieszać łyżką). Masę kokosową wylać na budyń. Ciasto wkładamy ponownie do piekarnika o temp. 200 stopni i pieczemy aż kokos będzie miał złoty kolor.

  4. (W miejsce brzoskwin można dać ananas)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gotfrydka 01 czerwca 2010 pioeknie wyglada:) na pewno spóbuje. jestem dobra kucharka a kiepskim cukiernikiem. mam andzieje ze to ejst tak proste jak się czyta:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gotfrydka 01 czerwca 2010 pięknie wygląda, i wydaje się proste:) ja jestem dobra kucharka.. tylko z ciastami mam straszny problem:) chetnie spróbuje twojego ciasta:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń