Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto budyniowe"
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36169
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 366
Polecam.
Odsłon: 704
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36169
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 216
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 366
Składniki
Z podanej ilości mleka odlej szklankę, resztę zagotuj z cukrem. Zimne mleko wymieszaj z mąkami oraz żółtkami, wlej, mieszając, do gorącego mleka, gotuj aż zgęstnieje. Ostudź. Ugotuj galaretkę wg przepisu, odstaw do stężenia.
Zmiksuj masło, porcjami wkładaj zimny budyń. Miksuj, aż powstanie gładki krem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż krem i plasterki bananów, nakryj herbatnikami. Połóż krem, banany, herbatniki. Polej galaretką.
Porcje 15, 50 min, Cena 0,90 zł, Kalorie 420Źródło: Bella Relaks