Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 323

Dodano:

Odsłon: 179

polecam..

Składniki

  • herbatniki – 50 dag
  • budyń waniliowy – 2 opak
  • mleko 3,2% - 1 litr
  • cukier – 12 dag
  • brzoskwinie z puszki – 50 dag
  • polewa czekoladowa
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Blachę wyłożyć papierem następnie ułożyć warstwę herbatników.
    ¾ mleka zagotować, w pozostałym rozmieszać proszek budyniowy, cukier i wlać do gotującego się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty.
    Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami.
    Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut.
    Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.
    Można posypac dowolną posypką..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń