Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto chałwowe

Ciasto chałwowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 13

Smaczny pomysł na "Ciasto chałwowe"

Składniki

  • krem: 1
  • 5 szklanki mleka
  • 7 dag masła
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 15 dag chałwy waniliowej
  • 5 dag wiórków kokosowych. Polewa: 1/3 kostki margaryny
  • po łyżce kakao i mleka
  • 4 łyżki cukru. Ponadto: 30 szt. herbatników
  • wiórki kokosowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Krem: zagotuj mleko z masłem i cukrem waniliowym. Wsyp kaszę i gotuj, aż zgęstnieje. Dodaj pokruszoną chałwę, wiórki, wymieszaj.

  2. Na folii ułóż 2 rzędy po 5 herbatników. Polej ciepłym kremem, ułóż herbatniki. Pokryj resztą kremu i herbatnikami. Zagotuj polewy, polej ciasto, posyp wiórkami.

  3. Porcje 15, Przygot. 40 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 380

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń