Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto - chlebek bananowy

Ciasto - chlebek bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 3088

Dodano:

Odsłon: 2075

Ciasto - chlebek bananowy

Przygotowanie

  1. W misce przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia.

    W drugiej misce rozgniatamy banany przy użyciu widelca. Dodajemy jajko, olej i cukier i wszystko razem mieszamy. Mokre składniki przelewamy do suchych i wszystko razem mieszamy za pomocą trzepaczki.

    Keksówkę 12x25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę na ciasto do foremki i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez ok 50 minut do tzw. suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń