Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skoro serek kremowy z takim powodzeniem używany jest do ciasta marchewkowego, dlaczego nie wykorzystać go do cukiniowego? A co jeśli dodamy do tego przyprawę do piernika i... truskawki? I doprażymy orzechami? Macie okazję to sprawdzić!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1307
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 481
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1307
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 60
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 350
Składniki
Z cukinii odlewamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Dodajemy przesiane mąki wraz z sodą i proszkiem oraz cukinię - na zmianę. Dodajemy kakao, przyprawy i posiekane orzechy. Ciasto pieczemy w dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
Miękkie masło ubijamy i powoli dodajemy przesiany cukier. Gdy masa będzie puszysta dodajemy serek i miksujemy dokładnie. Smarujemy ciasto i odstawiamy do schłodzenia.
Truskawki miksujemy dodajemy do nich żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i rozpuszczoną. Dekorujemy ciasto, na każdym kawałku ciasta kładziemy truskawkę.