Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywa dla ciasta marchewkowego. Pyszne puszyste i słodkie. Do tego śliwki z syropu :)
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1338
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5137
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 241
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 318
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1338
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5137
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 241
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 318
Składniki
Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odstawiamy. Jajka rozbijamy rozdzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę przesiewamy dodajemy proszek do pieczenia i cynamon. W osobnej misce mieszamy żółtka z cukrem dodajemy cukier waniliowy i na koniec olej. Dokładnie mieszamy mikserem. Dodajemy ubitą pianę, powoli mieszamy. Suche składniki mieszamy z mokrymi. Dodajemy cukinię. Ponownie mieszamy. Wylewamy na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia ( brytfanka standardowa 35 na 25 cm ). Śliwki odsączamy z syropu. Maczamy w mące i układamy na wierzchu ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200C i pieczemy ok 30 - 40 min. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.