Desery Przepis na:
Ciasto cytrynowe

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2
Dodano: 29.07.2009
Odsłon: 1364
Składniki
- herbatniki, 8paczek
- mleko skondensowane gotowane, 1puszka
- mleko, 2szkl
- budyń śmietankowy, 2szt
- galaretka cytrynowa, 1szt
- Margaryna KASIA, 11/2kostki
- Śmietana 30%, 1/2l
- śmietanfix, 2szt
- cytryna, 1szt
- żelatyna, 1łyżka
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ugotować budyń z 1/2l mleka, do gorącego budyniu dodać galaretką cytrynową i dobrze wymieszać, ostudzić. Zimny budyń ukręcić z margaryną i dodać sok wyciśnięty z 1cytryny.
-
Mleko skondensowane ukręcić z 1/2kostki margaryny.
-
Śmietanę ubić z 2op śmietanfixu i 1łużka cukru pudru. Na koniec dodać 1łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 1/5szkl gorącej wody(żelatyna powinna być tężejąca)
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 29 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
No i co dalej? Ten przepis jest nieskończony i bezwartościowy. Co z herbatnikami? Co dalej z tą masą, co z mlekiem, co ze śmietaną? A to mleko skondensowane to słodzone czy nie? :/0 Kto głosował? | Odpowiedz