Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

Autor: suri

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1270

Dodano: 30.03.2010

Odsłon: 16150

smaczne

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki pszennej,jajek,margaryny,20 dag cukru,skórki startej z 4 cytryn,proszku do pieczenia i sody wyrobić ciasto,podzielić na trzy części.Każdą część rozwałkować i upiec osobno 3 placki na jasno złoty kolor w temp.180-200 stopni

  2. 1,5 litra wody zagotować z 1,5 szklanki cukru,ale jeśli kisiel jest z cukrem należy go zmniejszyć nawet do pół szklanki (to już według uznania ),kisiel wymieszać z mąką ziemniaczaną i sokiem z 4 cytryn,wlać na gotującą się wodę i ugotować kisiel

  3. Gorącą masą przekładać upieczone placki.Posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest następnego dnia gdy nasiąknie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 05 kwietnia 2010 wygląda na bardzo smaczne, dodaję do ulubionych bo miałam kiedyś podobny przepis ale mi gdzieś zaginął

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 31 marca 2010 Lubię takie ciasta z cytrynowa nutą, twoje w dodatku ślicznie wygląda, a jak idealnie pokrojone (jak od sznurka ;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 31 marca 2010 ale kapitalny pomysł z tym kislem ,podoba mi się to ciacho

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń