Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne ciasto do popołudniowej kawy. Będzie jeszcze lepsze, jeżeli zaraz po upieczeniu, przed wyjęciem z formy, gesto je nakłujemy i nasączymy mieszaniną soku cytrynowego i cukru pudru
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 100
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 364
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 159
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 100
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 364
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 159
Składniki
nagrzać piekarnik do 180 st.C. Formę nasmarować masłem i posypać mąką. Zmieszać w misce składniki ciasta: mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Umyc cytrynę gorącą wodą, wytrzeć do sucha, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Cukier, jajka, masło, skórkę cytrynową i sok ( oprócz 2 łyżek, które trzeba zachować do glazury) dodać do miski z mąką. Wymieszać mikserem na gładkie ciasto. Przełozyć ciasto do formy i wyrównać powierzchnię. Piec około 45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe upieczone ciasto wyjąć z pieca i przełozyć z formy na drucianą podstawkę Przygotować lukier z pozostałych 2 łyżek soku cytrynowego i cukru pudru.
Ciasto nalezy lukrować, gdy jest jeszcze ciepłe, potem przed podaniem odstawić je do wystudzenia w chłodne miejsce