Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedną warstwę można posmarować powidłami śliwkowymi, aby trochę przełamać słodki smak.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1777
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 268
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 281
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1777
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 268
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 281
Składniki
Białka ubić z cukrem na gęstą masę. Dodać mąkę, kakao i 5 dag roztopionej i wystudzonej margaryny. Dokładnie zmiksować. Wlać do formy(10x25) wyłożonej papierem. Piec ok. 35 min w temp.180 st.
Wystudzone ciasto przekroić na 3 części.
Resztę margaryny roztopić. Dodać czekolady. Ciągle mieszać do momentu roztopienia się czekolad. Dodać cukier puder. Dokładnie wymieszać. Masę wystudzić często mieszając. W miarę stygnięcia masa będzie gęstnieć. Posmarować ciasto między warstwami oraz wierzch i boki ciasta. Obsypać płatkami migdałowymi.