Do góry

Desery Przepis na:

ciasto czekoladowe

ciasto czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 200

Dodano:

Odsłon: 12631

Małe conieco do niedzielnej kawy:)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wysokiego naczynia wbic jajka, dodac cukier, olej i kefir. Wymieszac. Wsypac make, sode , proszek do pieczenia i kakao. Ciasto dobrze wykrecic by nie bylo grudek. Dodac powoli swiezo zapazona ciepla kawe. Wylac na tortownice o srednicy 23 cm. Piec 1 160 stopniach do tak zwanego suchego patyczka.

  2. Na mleku ugorowac budyn bez cukru. Wystudzic. Czekolade rozpiscic nad para wodna. Margaryne utrzec na puch z cukrem pudrem dodajac porcjami wystudzony budyn i zimna ale plynna czekolade.

  3. Wustudzone ciasto przekroic na dwie czesci. Jezeli ciasto jest nierowno wyrosniete sciac nierownosci. Przelozyc 3/4 kremu, reszte polozyc na wierzch. Ja scietych czesci ciasta nie wyzucilam tylko pokruszylam i polozylam na gorna warstwe kremu.

  4. Ciasto jest dosyc ciezkie i wilgotne. Najlepsze na nastepny dzien kiedy smaki sie przejda :):)

  5. Życze smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń