Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe-BAMBO

Ciasto czekoladowe-BAMBO

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 2908

Pyszne ciasto do kawy. Znakomite jeszcze na cieplo podane z lodami.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margaryne roztopic z cukrem ,cukrem waniliowym ,mlekiem i z kakalem.-WYSTUDZIC

  2. Odlac 1/2 szklanki.

  3. Ubic jajka lejac powoli mase kakaowa. Dodac sol,make,sode,oraz proszek do pieczenia

  4. Ubijac ciasto jeszcze przez ok minutki-powinno byc BARDZO GESTE.

  5. Pod koniec wlac szklanke goracej wody-wymieszac.

  6. Wlac mase do natluszczonej formy.

  7. Wstawic do nagrzanego piekarnika.

  8. Piec ok 35 min.w 180*

  9. Po wystudzeniu polac ciasto wczesniej przygotowana polewa kakaowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BLONDI9999 23 marca 2011 DOKLADNIE jak puszysty i wilgotny "Murzynek",tylko bardziej czekoladowy.
Pieke go w blasze 40 na 20 cm.
Naprawde jest pyszne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 22 marca 2011 Czy to ciasto jest jak puszysty i wilgotny "Murzynek" ? W jak dużej blaszce pieczesz ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń