Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo mięciutkie i pysznie czekoladowe...
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1863
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i idealne na lato. To chyba ulubione ciasto dzieci, którym c...
Odsłon: 1863
Składniki
W rondelku podgrzać wodę dodać masło, czekoladę mieszać drewnianą łyżką aż uzyskamy gładki krem.Ostudzić. Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki:mąkę, cukier,sodę,proszek do pieczenia,kakao.Mieszamy i dodajemy jajka,maślankę i olej .Delikatnie wlewamy masę z czekoladą i dalej mieszamy na gładką masę.Pieczemy w okrągłej foremce z kominkiem około 50-60 minut.Sprawdzamy patyczkiem. Polewa: 200ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady Śmietankę podgrzewam dodaję połamaną czekoladę i delikatnie cały czas mieszam.Gorącą rozsmarowuję na cieście.