Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami i jogurtową pianką

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami i jogurtową pianką

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 3936

Dodano:

Odsłon: 311

Bardzo pyszne, czekoladowe ciasto z brzoskwiniami. Ciasto z jogurtowo-budyniową pianką.

Składniki

  • CIASTO CZEKOLADOWE:
  • -200 g. gorzkiej czekolady -250 g. masła -1 szklanka cukru
  • -5 jajek -250 g.mąki -3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • -1 łyżka kakao -2 łyżki gęstej śmietany 18 %
  • OWOCE:
  • -koszyczek brzoskwiń(ok.10 szt) albo-puszka brzoskwiń w syropie
  • PIANKA JOGURTOWA:-4 jajka
  • -3/4 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -2 jogurty greckie-po 400 g.
  • -1 śmietanka gęsta 18 %-250 ml. -2 białe budynie
  • DO OPRÓSZENIA:-cukier puder
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ciasto-Czekolady z 50 g. masła rozpuścić nad parą.Przestudzić do letniego.Resztę masła,zmiksować z cukrem. Potem z letnią czekoladą i śmietaną.Dodawać po jednym jajku i dalej miksować.Przesiewać mąkę z proszkiem ,kakao i wymieszać .Można mikserem. Wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia (30x40).

  2. owoce-Na górę wyłożyć cząstki pokrojonych brzoskwiń.

  3. krem-Jajka zmiksować z cukrem, potem jogurtem,śmietaną a na koniec z przesianymi budyniami.
    Wylać na brzoskwinie. Piec w 175* ok.60 min.
    Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń