Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne, wilgotne ciasto czekoladowe z niezwykłym składnikiem.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1428
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1428
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 403
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180C , tortownice o średnicy 21cm wykładamy papierem do pieczenia.
Rozpuszczamy 75g czekolady i maslo w kapieli wodnej.Odkladamy na bok aby troche przestyglo. Buraki miksujemy w blenderze z jogurtem. Make ,kakao i sode przesiewamy do dużej miski.Dodajemy mieszanke czekoladowa , zmiksowanego buraka z jogurtem ,jajko ,cukier waniliowy i cukier.Mieszamy lyzka lub mixujemy na małych obrotach az powstanie jednolita masa. Przygotowane ciasto wlewamy do tortownicy i pieczemy ok 50min lub do suchego patyczka.Upieczone ciasto odkładamy do ostygnięcia.
Na ganache podgrzewamy smietanke z cukrem waniliowym na malym ogniu az zacznie się delikatnie gotowac sciagamy z ognia i dodajemy polamana czekolade.Mieszamy az czekolada się rozpuści.Odkladamy na bok az troche przestygnie.Gotowy ganache wylewamy na gore ciasta lub tak jak ja dzielimy ciasto na dwie części i smarujemy mase do srodka i reszte na gore ciasta. Zycze smacznego :)