Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto czekoladowe z masą kisielową

Ciasto czekoladowe z masą kisielową

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3181

Dodano:

Odsłon: 1334

super szybki i wyśmienity

Składniki

  • Ciasto: 2 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 6 jaj,
  • 1,5 szkl cukru
  • 90 ml oleju,
  • 70 ml mleka,
  • 2 łyżki kakao
  • Masa: 2 kisiele,
  • 2 galaretki ( takiego samego koloru jak kisiel)
  • 250 g margaryny
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jaja wbić do misy, dodać cukier i miksować ok. 7 min. Na przemian dodać olej i mleko. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do składników i zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem, wysmarować masłem, osypać mąkę i przelać ciasto. Piec ok. 40 min. Po przestudzeniu przekroić na 2 części.

  2. Kisiele przygotować według przepisu na opakowaniu. Zdjąć z gazu i wsypać galaretki. Margarynę utrzeć. Do lekko przestudzonego kisielu dodać margarynę i wszystko razem utrzeć.

  3. Na pierwszy blat wyłożyć masę, przykryć drugim blatem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń