Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na tortownicę
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1082
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 175
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1082
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 175
Składniki
Kuleczki serowo-kokosowe: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy i dłońmi formujemy kuleczki. Układamy je na dnie tortownicy (posmarowanej masłem i podsypanej mąką) w niewielkich odstępach.
ciasto: Żółtka miksujemy razem z cukrem (40g) aż do uzyskania puszystej masy. Następnie wlewamy rozpuszczoną czekoladę i ponownie mieszamy. W miseczce mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, solą i kakao. Dodajemy stopniowo do zmiksowanych z cukrem żółtek. W oddzielnym garnku ubijamy na sztywno białka ze szczyptą soli, wsypując pod koniec cukier (ponownie zmiksować). Białka delikatnie łączymy z masą kakaową i wylewamy równomiernie na serowo-kokosowe kuleczki. Wkładamy do nagrzanego do 170st. piekarnika i pieczemy ok. 30-40 minut. Po wystudzeniu ciasto możemy udekorować polewą czekoladową lub obsypać pudrem.