Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto czekoladowo-bakaliowe"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11240
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 286
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11240
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 286
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj cynamon, wymieszaj. Czekoladę połam na małe kawałki. Figi pokrój w drobną kostkę. Połowę orzechów i migdałów zmiel na drobny proszek.
Do rondelka włóż miód. Podgrzej na małym ogniu. Do miski wsyp zmielone oraz całe orzechy i migdały, figi, posiekaną czekoladę, kawę oraz skórkę pomarańczową, wymieszaj.
Wlej podgrzany miód, zmiksuj. Następnie, nie przerywając miksowania, powoli wsypuj mąkę z cynamonem. Mieszaj tak długo, aż dokładnie się połączą.
Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej do niej przygotowane ciasto, wierzch wyrównaj łyżką.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw blaszkę z ciastem, piecz ok. 30 minut. Gdy wystygnie, oprósz cukrem pudrem i pokrój w trójkąty.
50 minut
Porcja: 550 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie